Azi am fost moody toată dimineața, că prefer să am o relație la distanță cu norii. Și ca să fie treaba treabă, după amiază am fost la bancă să semnez papetăria pentru plata cu piuici. Tipa de la bancă mi-a dat fazan și a trebuit s-o sun pe contabilă – contabilă cu care m-am văzut de 5 ori în 5 ani.

O sun, îi zic întrebările nebuloase, îi amintesc că-i urgent, că urmează lansarea și vreau să poată plăti lumea cu cardul. Mă lămurește, îi mulțumesc, dau să închid, dar…

Da, am dat-o în print. Nu, n-am semnat cu o editură, că – da, mai rebel un pic. Păi am făcut campanie de crowdfunding. Nu, păi campania a fost până sâmbătă, azi au mai fost de procesat doar comenzile întârziate. Da, îți dau link pe mail. Oho, am strâns mult peste ce mă așteptam $3.830, minus taxe, vreo 3.400. Îmi ajung banii de print, de lansarea în București și încă o lansare, probabil la Cluj. Mersi, hai că-ți dau pe mail și ne mai auzim.

Îi închid, fericit că nu mă întreabă de bonuri și facturi, îi dau linkul campaniei pe mail și îmi văd de treabă. O oră mai târziu intru pe mail – contabila. Da, plătesc pentru spațiu. E ț sute de euro și rămâne să-mi găsesc eu sonorizare. Dau send, îmi văd de treabă.

Intru după juma’ de oră pe mail, tot contabila – sigur mă întreabă de facturi. Deschid mailul, citesc, recitesc, mai citesc încă o dată. Cum adică – de ce? Nici măcar nu – încep să-mi tremure mâinile și mi se pune un nod în gât. Îi răspund și mă ridic de la birou să iau aer.

Ceva am făcut eu, nu mi-e clar ce, dar ceva, undeva, cândva, am făcut. Sau poate n-am făcut eu, ci ați făcut voi. Sau poate am făcut și eu și voi. S-au strâns, ați strâns sau am strâns aproape dublu față de ce speram. Eram deja blown away de cifrele astea și credeam că asta a fost tot. Dar mi-a scris contabila că-i plăcerea ei să dea alea ț sute de euro pentru spațiu. Contabilă pe care am văzut-o de 5 ori în 5 ani.

Aș pune „feeling blessed”, dar simt că toată energia asta strânsă în jurul lui 07:07 e „beyond blessed”.