Reclamele luminoase nu-s pentru cartiere dubioase

Am plecat in vacanta minunata din State cu planuri si bookinguri, rute, tips&tricks, topuri de chestii ciudatede vazut.

Am ajuns in NY si mi-am dat seama ca suntem 5 oameni si 12 bagaje intr-o camera de 9mp. Nimic nemaiintalnit, am mai dormit ca sardelele si cu alte ocazii:) Pentru proprietar insa, a picat greu la stomac.

Asa se face ca a doua zi in NY, dupa ce am fost fabulous si shinny in Times Square, cautam de pe 2 telefoane cazare pe Airbnb, pentru aceeasi zi. Sambata. Pe bani putini. Sa nu fie departe. Sa nu fie intr-un cartier de negri sau hispanici ca “am auzit ca aia te prind, te violeaza orice gen ai avea, iti colecteaza organele, te mai violeaza o data si pe urma te lasa in pace”.

Dupa 3 ore de cautari demne de un hackaton, in care spuneam ca “suntem 5 artisti din Romania si ca nu avem loc stam toti si ca vrem camera de 3”, am primit 2 raspunsuri de DA. Pe alea de nu n-are rost sa le numaram ca nu suntem la vot.

Pe unul il chema Omer si era in Queens, aproape de unde stateam, deci departe de Central Park, Empire si alte locuri pline de turisti unde tu risti sa ramai fara bani sau acte. Asta avea reviewuri bune, dar era cam $80/noapte/pers

Pe cealalta o chema Vanessa, era negresa, statea in Bronx si avea un singur review. M-am gandit ca probabil au stat mai multi la ea, dar doar unul a supravietuit. Aici cazarea era $50/n/p.

Am ales sa mergem la ea (pe considerentul ” nu ne-au muscat pe noi maidanezii din Bucuresti, cat de nasol poate sa fie in Bronx?!”).

Ce va pot spune e ca acum 10 ani daca calcai in cartierul asta si nu erai hispanic sau negru, atunci sigur erai mort.

To be continued…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.