Un suflet de aur

Cu inima strânsă și cu noduri în gât ascultam azi vorbele Laurei care anunța că teambuildingul ASERist s-a încheiat. Am căzut pe gânduri. Numai la bagaje și ora la care plecam nu îmi stătea mintea. Sau sufletul.

Au fost 3 zile pline. 3 zile tumultoase cum rar am simțit. Am văzut zâmbete timide, fețe prietenoase, oameni cu ACTitudine. În ultimele 3 zile am (re)descoperit oameni cu suflete de aur, cu dorințe arzătoare și temeri peste care sunt hotărâți să treacă. Am văzut pasiune, dar mai mult de atât. Am văzut o atitudine. Aceea de a face. Acea de a acționa. Aceea de a fi parte a schimbării, nu parte a celor care se roagă pentru o schimbare. Am văzut oameni…

În 3 zile am primit frânturi de suflet și am oferit frânturi din suflet. Am râs și am plâns cu oameni pe care nu-i cunoșteam. Cu oameni care acum 2 luni au făcut o alegere. Aceea de a acționa. De a intra în ASER. Am strâns în brațe și am fost strâns în brațe de acești oameni. Am ascultat povestea lor și mi s-au pus noduri în gât regăsindu-mă între rânduri. Între trăiri. Între oameni.

În 3 zile am ajuns prind drag de frații mei mai mici. Să mă umplu de energie privindu-i pe ei. Minunându-mă de trăirile lor. Trăind emoțiile o dată cu ei. Mi s-a făcut pielea de găină când, după ce a fost „botezată”, o proaspătă ASERistă, mi-a spus printre lacrimi că tocmai i-am schimbat viața. Că încă nu poate crede că e real ceea ce facem, că există oameni atât de calzi. Că nu știe cum și ce să le povestească celor dragi, cu ce să înceapă. Că este cea mai bună alegere făcută vreodată. Mi s-a făcut sufletul mic. Și am realizat că da. Familia asta schimbă vieți. În familia asta se pune suflet. Se construiesc punți, se dărâmă ziduri și se dau jos măști.

Au fost 3 zile în care am retrăit emoții puternice. Poate mai puternice decât anul trecut. Au fost 3 zile în care am realizat cât m-am schimbat și cum răspunsurile de anul trecut nu mai erau aceleași cu cele de acum. Că am trecut peste frici, că am crescut pasiuni, că am îndrăznit să privesc în sus.

Pentru frățiorii mei mai mici:

Fiți oameni! Și visați. Dar nu vă opriți aici! Luați ACTitudine! Și nu lăsați visele voastre să moară precum fluturii, după 1 zi! Aveți curaj să dărâmați ziduri și să ridicați pasiuni! Să fiți mai buni decât voi cei de acum! Acordați-vă șansa de a greși! Noi suntem aici pentru a vă susține. Și de a visa o dată cu voi. De a acționa împreună! Fiți buni! Și bucurați-vă de familia din care acum faceți parte!  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.