All In?

Sunt proaspăt întors dintr-o Vamă care nu-i deloc așa cum mi-am imaginat. Nu e locul acela plin de lepre fumate sau hipsteri cu Van-uri flowerpower de la Volkswagen. Dar nu despre turismul românesc vreau să vorbesc. Nu azi.

Am avut 6 zile de revelații în tabăra ANOSR. În 6 zile am descoperit că lumea e mică dacă ai curaj și că noi putem schimba lucruri în țara asta. Și când spun noi mă gândesc deopotrivă la studenți și profesori. Putem. Doar că cere sacrifcii. (Mari pentru unii.) Cere să lași orgoliul acasă, să-ți dresezi ego-ul și să accepți că și alți pot veni cu idei. Idei deștepte.

Dar nici despre asta nu vreau să vorbesc acum. Timp de 6 zile și 6 nopți am descoperit că nu există trebuie. Că de fapt ni-l creăm singuri. E ca în copilărie când îți e frică de întuneric și orice adiere transformă copacul din fața casei într-un monstru. De ce trebuie să ne impunem lucruri care nu ne plac? Pentru că cere sistemul? Sistemul e puțin gripat. Vrem gripă? Nu vrem. Atunci să facem ce vrem, zic. Nu mă refer la umplut Piața Universității cu mesaje pro și contra puilor de urși panda. Mă refer la micile amănunte care nouă ne fac viața frumoasă. Nouă, nu altora.

Cât am stat în Vamă m-am simțit liber. Nu știu exact de ce. Dar am făcut ce am simțit, nu ce a trebuit. Iar asta îți oferă senzația de libertate. Să trăiești în propriul tău vis fără să te lași bruiat de temerile altora. Asta nu înseamnă să devii autist. Ascult temerile altora, am grijă să le procesez și să extrag învățăminte, dacă am de unde. Dar temerile nu mi le asum. Sunt ale lor. În visele lor. Oamenii ajunși departe nu s-au întâlnit în Forbes 500 datorită temerilor, ci datorită faptului că au avut curaj. Și și-au trăit visele lor. Ale lor, nu ale altora.

Asta cere puțină nebunie. Și un strop de noroc. Dar ce-i mai valoros în definitiv? Să rămâi fără jetoane din cauza Big Blind-ului sau să-ți încerci norocul atunci când simți că ești precum o pereche de Ași?

Oare succesul e despre cei care nu pierd pentru că spun Fold oportunităților. Sau despre cei care câștigă înfruntând o pereche sau două de temeri cu All In?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.