După 9 luni în care am măsurat Strada Frumoasă din toate direcțiile, pot spune un lucru cert: au fost 9 luni frumoase. Tumultoase. După 9 luni de ASER pot spune că da, am ales bine pentru mine. Am ales să rămân în țară. Și implicit să aplic în asociația care mi-a deschis ochii acum 2 ani (vezi FORCE Summer School).

Am degustat 9 luni pline. Și un Vision Camp. Primul meu Vision Camp mai exact. A fost un moment special. Poate datorită locului „La 2 ponei”, Poiana Țapului, dar cu siguranță datorită oamenilor. Doar „omul sfințește locul”, nu? Trei zile alături de acei oameni care îți zâmbesc și te îmbrățișează dimineața când tot ce poți spune tu sună a Taz. Trei zile alături de acel tip de oameni care se bucură să vină cu idei la ceea ce meșeterești tu. Trei zile alături de ASERiști inspirați și dorinici să se întreacă pe ei, cei de acum 9 luni.

Am văzut proiecte crescând într-o oră cât altele într-un an și o energie emanată din toate direcțiile. O stare de bine pe care n-o poți înțelege până nu devii parte din ceea ce facem noi. Am redescoperit cine suntem. Sau ne-am readus aminte. Iar pentru asta am avut alături de noi o zână bună: Anne. Timp de 2 zile a avut grijă ca noi să vorbim cu noi. Nu cu Ego-urile noastre, ci cu Sufletele noastre.

Am descoperit lucruri frumoase și lucruri care merită a fi îmbunătățite. Și asta ne dă iarăși energie. Multă. Și molipsitoare. Iar asta duce spre Fericire. Iar Fericirea spre Succes (vezi articolul lui Alex). Am descoperit că noi nu suntem despre reguli multe, ci despre consens. Pentru că suntem o mare familie. Una „unită prin suflet, și nu prin ego”, cum ne-a spus Anne. Iar asta mă bucură. Pentru că lucrurile merg altfel atunci când iei deciziile cu sufletul.

Așa a crescut ASER-ul timp de 14 ani. Și nu se va opri vreodată. Pentru că asta ne definește. Să fim mai mult decât colegi de asociație, departament, proiect sau task. Suntem o mare familie care, metaforic, ia mereu cina împreună, cu zâmbetul pe buze.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.